Centraal inschrijvingsregister van start

Vanaf 18 maart 2024 hebben de woonmaatschappijen in Vlaanderen geen aparte wachtlijsten meer voor kandidaat-huurders. Er is dan één centraal inschrijvingsregister (CIR) voor alle kandidaat-huurders in Vlaanderen. Iedereen zal vanaf dan ook zelf zijn inschrijving kunnen beheren: wijzigingen aanbrengen, nakijken op welke plaats je staat… Dit kan via de website www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Daar vind je ook meer informatie over het nieuwe systeem van registratie.

Belangrijk om weten:

  • Vergeet je niet aan te melden op www.vlaanderen.be/sociaalhuren vanaf 18 maart 2024.
  • Iedere kandidaat-huurder zal op 18 maart in het CIR staan, maar je moet wel je kandidatuur nog bevestigen als je kandidaat wil blijven voor een woning van Dijledal.  Al onze kandidaat-huurders ontvangen vooraf een brief van Dijledal. Hierin zal duidelijk staan wat je als kandidaat-huurder nog moet ondernemen om in orde te zijn.

Om toegang te krijgen tot je online dossier moet je inloggen met je identiteitskaart en kaartlezer of via de Itsme-app (meer info op: https://www.itsme-id.com/nl-BE/get-started). Wil je met identiteitskaart en kaartlezer inloggen, dan heb je de persoonlijke pincode van je identiteitskaart nodig. Heb je deze niet, vraag ze dan op bij de bevoegde diensten van je gemeentebestuur. Hou er rekening mee dat je pas twee tot drie weken na de aanvraag een nieuwe code ontvangt.

Heb je hulp nodig bij het inloggen en aanmelden?

- Bel naar het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

- Vraag hulp aan familie, vrienden of kennissen.

- Vraag hulp aan een hulpverlener in de buurt. Als inwoner van Leuven kan je terecht in het stadskantoor, de bibliotheek, de buurtcentra of het inloopcentrum de Meander van het CAW.

-  Dijledal helpt je op het volgende inloopmoment. Er zijn computers en kaartlezers beschikbaar. Breng zeker je brief mee. Dijledal, Vaartkom 1B:  Elke maandag van 8u30 - 12u en van 13u-16u.OCMW Leuven. Tot en met 17 juni 2024. Of mail naar CIR@dijledal.be.

-  Inwoners van Leuven zijn ook welkom tijdens de extra inloopmomenten van OCMW Leuven. Er zijn computers en kaartlezers beschikbaar. Breng zeker je brief mee. OCMW Leuven, A.Vesaliusstraat 47/1: elke woensdag 13u - 16u en elke vrijdag 8u30 - 11u30. Tot en met 14 juni 2024.

- Inwoners van Bierbeek kunnen terecht op het OCMW van Bierbeek op maandag 15 april 2024 van 13u30 tot 16u30 of op afspraak. 

- Inwoners van Boutersem kunnen terecht op het woonenergieloket in het gemeentehuis op maandag 25 maart  2024 van 9u tot 12u en op maandag 8 april 2024 van 9u tot 12u. Of op afspraak.

- Inwoners van Oud-Heverlee zijn welkom op OCMW van Oud-Heverlee na afspraak via 016 38 88 90 of via socialedienst@oud-heverlee.be.

 

Wil je meer weten over de inschrijving voor een sociale woning? Bekijk dit filmpje of lees deze folder (pdf).

Lees hier meer nieuws