Ik wil verhuren

Je bent eigenaar van een huis of appartement en je bent op zoek naar alternatieven voor ‘gewone’ verhuur?

Je woning sociaal verhuren geeft je als eigenaar een aantal voordelen en je helpt er de woningnood mee aan te pakken. Je gaat in zee met een professionele partner die ervaring heeft met het verhuren en onderhouden van woningen.

Als verhuurder hoef je zelf geen contact te hebben met de daadwerkelijke huurders.

Daarnaast vergemakkelijken wij een aantal administratieve, technische en juridische aspecten van het verhuurproces. Hiervoor kan je rekenen op een persoonlijk contact met onze woningbeheerder.

9 jaar zekerheid

Het contract heeft een duur van 9 jaar.

Je bent als eigenaar zeker van gegarandeerde huurinkomsten voor de duur van het huurcontract. Je huurinkomsten zijn ook tijdens leegstand of wanbetaling gegarandeerd.

Onderhoud van de woning

Dijledal kijkt toe op het goede onderhoud van je woning door de huurder. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat het onderhoud van jouw verwarmingsketel altijd door een erkend vakman wordt uitgevoerd. Je kan als eigenaar ook beroep doen op onze technische dienst voor de herstellingen die af en toe noodzakelijk zijn.

Afgezien van de normale gebruiksslijtage geven we jouw woning bij het einde van het contract terug in dezelfde staat als bij het begin ervan.

Ondersteuning van de huurders

De huurders kunnen met al hun vragen bij ons terecht. Zo zijn er sociaal assistenten ter beschikking en kunnen de huurders beroep doen op onze technische dienst.

Dijledal werkt samen met een breed netwerk aan organisaties, die onze huurders verder kunnen ondersteunen op alle levensdomeinen.

Belastingvoordeel

Je zal kunnen genieten van een lager tarief op de onroerende voorheffing: Dijledal vraagt deze vermindering automatisch aan. Meer voordelen vind je terug op https://www.vlaanderen.be/uw-woning-verhuren-aan-een-woonmaatschappij

Minder administratie

Dijledal zorgt voor de opmaak en registratie van het huurcontract, het afsluiten van de brandverzekering en de plaatsbeschrijving. De verwerking van je indexatie en de jaarlijkse afrekeningen verlopen zo vlot als de reglementering het toelaat.

Hoe meld ik een woning aan?

Contact

Wat wordt de huurprijs van mijn woning?

Premies

Veel gestelde vragen