Nieuws

Bericht aan de huurders

8/12/2022                   

Deze maand krijg je als huurder een brief met de huurprijs voor volgend jaar. We geven deze samen met een informatiefolder over de huurprijsberekening. De Vlaamse regering bepaalt de regels rond de berekening van de huurprijs. Die berekening leggen we in onze informatiefolder uit. 

Je zal merken dat de voorschotten van de huurlasten gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is te wijten aan de hoge energieprijzen. Denk maar aan de kosten voor elektriciteit in de gemeenschappelijke delen. Maar jammer genoeg zijn ook andere kosten gestegen. Zo zijn de kosten voor de schoonmaak van de gemeenschappelijke delen gestegen. Maar ook de brandverzekering van het gebouw, de kosten van het onderhoud en de herstellingen van de liften, het onderhoud en nazicht van brandblusapparaten, ventilatie- en branddetectiesystemen,... 

Met vragen over je huurprijsberekening kan je terecht bij de dienst verhuring op het nummer 016 25 24 15 of mail naar info@dijledal.be of maak gebruik van onze contactformulier.

 

 

 

 

Huurderskrant - oktober

16/11/2022

       Dijledal gaf deze huurderskrant aan al haar huurders en betrokken diensten. 

 
   

Nieuwsbrief - Goed Wonen info voor kandidaten

12/10/2022

Dijledal wil wie op zoek is naar een betaalbare woning zo goed mogelijk helpen. Hierbij is duidelijke informatie heel belangrijk. Dijledal gaf aan al haar kandidaat-huurders deze nieuwsbrief. Je vindt er informatie over onze kandidatenlijst. Zo kom je te weten hoeveel woningen we vorig jaar verhuurd hebben en hoeveel kandidaten op onze wachtlijst staan. Je komt wat meer te weten over de wachttijd en onze toekomstige bouwprojecten. Uiteraard kan je deze informatie ook terugvinden bij onze bouwwerven. 

Tenslotte laten we je kennis maken met de dienst verhuring. Dit zijn de mensen die je verder helpen met al je vragen over je kandidatendossier. Ze volgen je dossier ook verder op wanneer je huurder bent.

 
   
   

Overschakeling naar energierijk gas

12/08/2022
Heel wat huurders ontvingen een brief van Fluvius, met de mededeling dat er vanaf 1 september 2024 wordt overgeschakeld van energiearm naar energierijk gas.

Dijledal zal je verwarmingsketel of gasgeiser laten nakijken en indien nodig laten aanpassen. Dit gebeurt door de onderhoudsfirma tijdens het tweejaarlijks onderhoud. Je hoeft hiervoor dus niets te doen en de kosten zijn voor Dijledal.

Indien je gebruik maakt van een kookfornuis of kookplaat op aardgas moet je deze vóór eind 2023 laten nakijken en, indien nodig, laten bijregelen door een bevoegd technicus. Zo ben je zeker dat je kookfornuis of kookplaat veilig en correct blijft werken. Deze kosten zijn voor jou als huurder.

Via de website www.gasverandert.be of https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/elektriciteit-en-aardgas/omschakeling-van-arm-naar-rijk-gas vind je meer informatie.

Heb je nog vragen? Neem contact op met onze dienst projecten en patrimoniumbeheer.