Nieuws

Huurderskrant

27/04/2023 

 

Dijledal gaf deze huurderskrant aan al haar huurders en betrokken diensten. 

   

Dag van de Buren

31/03/2023

 

Bericht aan onze huurders: Dag van de Buren

Doe mee met de Dag van de Buren op vrijdag 26 mei 2023 en organiseer een feestje met je buren. Gewoon gezellig wat stoelen op de stoep of een leuke samenkomst in de tuin. Meer moet dat niet zijn! 

Ben je inwoner van Leuven? De stad Leuven steunt je met een feestpakket. Inschrijven kan van 31 maart tot en met 7 mei via www.leuven.be/dagvandeburen.

Ben je inwoner van Bierbeek, Boutersem en Oud-Heverlee? Dijledal biedt je een feestpakket aan ter waarde van 25 euro. Schrijf je in via ons contactformulier t.a.v. onze dienst huurdersrelaties met de melding “wenst zich in te schrijven voor DAG VAN DE BUREN” of mail dit naar info@dijledal.be vóór 7 mei 2023. Wie zich als huurder die buiten Leuven woont, heeft ingeschreven, kan vanaf 15 mei zijn of haar feestpakket afhalen op het kantoor van Dijledal.

Kalender 2024

31/03/2023

 

Elk jaar maakt Dijledal een kalender voor alle huurders en de andere stakeholders. Voor de kalender van 2024 zijn we op zoek naar huurders die een huisdier hebben en dit eventueel willen laten fotograferen door een professionele fotograaf. Ben je fier op je huisdier? Wil je je hond, kat, hamster, goudvis,… aan ons voorstellen? Laat het ons weten.

Enkel de naam en de woonwijk van je huisdier staan onderaan de foto vermeld. Er worden dus geen andere gegevens vernoemd. Bovendien sturen we je nadien de foto’s door per mail.
Wil je hieraan meewerken? Neem contact op met de dienst huurdersrelaties op het nummer 016 25 24 15.

   

Taalkennisvereiste

15/02/2023 

 

Sinds 1 januari 2023 is taalkennis van niveau A2 mondeling van het Nederlands vereist i.p.v. niveau A1 voor alle nieuwe huurders. 

Maar wat betekent dit concreet. We sommen via deze informatiefolder alvast de meest gestelde vragen op. 

 

   

Nieuwe huurdersverplichting
inschrijven bij VDAB vóór 1 april 2023

15/02/2023

 

De Vlaamse regering verstrengt de regels voor wie een sociale woning huurt. Vanaf 1 januari 2023 moet je als huurder van een sociale woning je inschrijven bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) als je nog niet werkt. Dat heeft de Vlaamse Reging beslist. Via deze informatiefolder geven we alvast een antwoord op de meest gestelde vragen. 

   

Dijledal start met de installatie
van zonnepanelen

 12/01/2023

               

 

In januari start Dijledal met de installatie van zonnepanelen op haar woningen.

We doen dit in samenwerking met ASTER (coöperatieve vennootschap op initiatief van de Vlaamse Vereniging van Huisvestingsmaatschappijen)  en EnergyVision (een bedrijf dat zonnepanelen installeert). Zo willen we met duurzame zonnestroom meewerken aan een beter klimaat én de energiefactuur van onze huurders verlagen. De Bourgeoiswijk in Kessel-Lo Blauwput is de eerste wijk waar we zonnepanelen plaatsen. Na de plaatsing op het dak sluiten we de zonnepanelen aan en laten we de installaties keuren. De betrokkene bewoners informeren we per brief.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden, daarom heeft ASTER twee animatievideo’s ontwikkeld. De eerste video brengt het volledige installatieproces in beeld. De tweede video gaat dieper in op de vragen: Hoe werken zonnepanelen? Wat is het voordeel voor de huurder? Wat moet de huurder betalen…?  Je kan de filmpjes via deze link bekijken: Wat gebeurt er? https://youtu.be/f1K3e6sc9Sw . Hoe werkt het? https://youtu.be/b1VhmNBf4G8 . Of neem een kijkje op de website van aster.vlaanderen.

Indien je als huurder nog steeds een vraag hebt, kan je bellen naar de ASTER-telefoon op het nummer 03 369 83 53 (dinsdag tussen 9u00 en 12u00, woensdag tussen 13u00 en 16u00, vrijdag tussen 9u00 en 12u00, niet op feestdagen).