Nieuws

Opgelet

1/12/2023

Onze wachtlijst wordt digitaal. Alle kandidaat-huurders moeten zich opnieuw online registeren op het centrale inschrijvingsregister. Op dit nieuwe centrale register kan je jezelf registreren voor alle woonmaatschappijen in heel Vlaanderen. 

Je plaats op de wachtlijst voor een sociale woning behouden? 

Je bent verplicht om je online aan te melden, je dossier na te kijken en te bevestigen. Dijledal stuurt je een brief met uitleg. Deze brief zal je ten laatste ontvangen op 15 februari 2024. Vanaf de postdatum op jouw brief heb je 30 dagen de tijd om je online aan te melden. 

Opgelet: wie zich niet heeft aangemeld verliest zijn of haar plaats op de wachtlijst. 

Voor meer info, kan je terecht op deze website:www.vlaanderen.be/sociaalhuren

Wat kan je nu al doen?

Bereid je voor om digitaal te kunnen inloggen door ofwel Itsme te installeren of door je identiteitskaart en kaartlezer, samen met je pincode van de identiteitskaart klaar te leggen.

Voor Itsme: Heb je nog geen itsme account? Maak je itsme®-account aan!

Een itsme®-account aanmaken is heel eenvoudig via één van de Belgische grootbanken (BNPPF, Belfius, KBC, ING, Hello Bank of Fintro). Biedt jouw bank deze mogelijkheid niet aan? Dan moet je de itsme®-app downloaden en een itsme®-account aanmaken met je identiteitskaart. Hiervoor heb je een kaartlezer nodig.

Voor identiteitskaart en kaartlezer:

Hou dan je identiteitskaart en PIN-code van de identiteitskaart klaar. Kan je jouw persoonlijke PIN- en PUK-code niet meer terugvinden? Vraag dan je nieuwe codes aan bij je gemeente- of stadsbestuur. Je kan dit best nu al doen, want hier kan enige tijd overgaan.

   

Overschakeling naar energierijk gas

30/11/2023

Heel wat huurders ontvingen een brief van Fluvius, met de mededeling dat er vanaf 1 september 2024 wordt overgeschakeld van energiearm naar energierijk gas.

Dijledal zal je verwarmingsketel of gasgeiser laten nakijken en indien nodig laten aanpassen. Dit gebeurt door de onderhoudsfirma tijdens het tweejaarlijks onderhoud. Je hoeft hiervoor dus niets te doen en de kosten zijn voor Dijledal. Dit geldt niet voor de voormalige SVK woningen. 

Indien je gebruik maakt van een kookfornuis of kookplaat op aardgas moet je deze vóór eind 2023 laten nakijken en, indien nodig, laten bijregelen door een bevoegd technicus. Zo ben je zeker dat je kookfornuis of kookplaat veilig en correct blijft werken. Deze kosten zijn voor jou als huurder.

Via de website www.gasverandert.be of www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/elektriciteit-en-aardgas/omschakeling-van-arm-naar-rijk-gas vind je meer informatie.

Heb je nog vragen? Neem contact op met onze dienst projecten en patrimoniumbeheer.

   
   
   

Huurderskrant

20/11/2023

 

Dijledal gaf deze huurderskrant aan al haar huurders en betrokken diensten

Welkom

 

Welkom huurders van sociaal verhuurkantoor SPIT en Woonregt

Welkom verhuurders van een woning aan sociaal verhuurkantoor SPIT en Woonregt      

Vanaf 1 juli 2023 werd de werking van Sociaal Verhuurkantoor Spit en WoonregT voor woningen gelegen in Bierbeek, Boutersem, Leuven en Oud-Heverlee overgedragen aan de woonmaatschappij Dijledal.

We heten de huurders en de verhuurders welkom bij Dijledal!

In principe verandert er voor zowel de huurder, als de verhuurder niets. Het contract blijft doorlopen. Er wijzigt niets aan de voorwaarden in het contract. Dijledal treedt volledig in de rechten en plichten van het Sociaal Verhuurkantoor. Als huurder dient u de huur op een ander rekeningnummer te storten. Als verhuurder bezorgt Dijledal vanaf nu de verhuurder de huur, volgt de huurder en de technische problemen verder op en contacteert de verhuurder waar nodig.

Momenteel staat de dienstverlening hierrond nog niet volledig op punt. We zetten ons in om ook deze huurders en verhuurders verder te helpen en een soepele overgang te waarborgen. Bij vragen raden we hen aan om bij voorkeur contact op te nemen via info@dijledal.be. Onze verschillende diensten staan klaar om de vragen te bekijken en te beantwoorden en de ondersteuning te bieden die deze huurders en verhuurders nodig hebben. Op basis van de vragen bouwen we onze dienstverlening ook verder uit.

   

Ons nieuwbouwproject De Drie Kreeften

3/10/2023

Ons nieuwbouwproject De Drie Kreeften is de winnaar van de vierjaarlijkse Architectuurprijs Leuven. De Architectuurprijs Leuven wordt georganiseerd door stad Leuven in samenwerking met de vzw Stad en Architectuur. Een vakjury en een publieksjury maakten op 11 oktober 2023 hun winnaar bekend. Tijdens een publiek scholendebat presenteerde en verdedigde leerlingen van 5 middelbare scholen de finalisten. Ook het aanwezige publiek mochten dan een stem uitbrengen.

"Lees meer over de architectuurprijs op de website van de stad leuven of op https://www.stadenarchitectuur.be/ ".

   
Welkom huurders van sociaal verhuurkantoor SPIT en Woonregt 
Welkom verhuurders van een woning aan sociaal verhuurkantoor SPIT en Woonregt

Vanaf 1 juli 2023 werd de werking van Sociaal Verhuurkantoor Spit en WoonregT voor woningen gelegen in Bierbeek, Boutersem, Leuven en Oud-Heverlee overgedragen aan de woonmaatschappij Dijledal.

We heten de huurders en de verhuurders welkom bij Dijledal!

In principe verandert er voor zowel de huurder, als de verhuurder niets. Het contract blijft doorlopen. Er wijzigt niets aan de voorwaarden in het contract. Dijledal treedt volledig in de rechten en plichten van het Sociaal Verhuurkantoor. Als huurder dient u de huur op een ander rekeningnummer te storten. Als verhuurder bezorgt Dijledal vanaf nu de verhuurder de huur, volgt de huurder en de technische problemen verder op en contacteert de verhuurder waar nodig.

Momenteel staat de dienstverlening hierrond nog niet volledig op punt. We zetten ons in om ook deze huurders en verhuurders verder te helpen en een soepele overgang te waarborgen. Bij vragen raden we hen aan om bij voorkeur contact op te nemen via info@dijledal.be. Onze verschillende diensten staan klaar om de vragen te bekijken en te beantwoorden en de ondersteuning te bieden die deze huurders en verhuurders nodig hebben. Op basis van de vragen bouwen we onze dienstverlening ook verder uit.

   
Vanaf 1 juli zijn we een woonmaatschappij

Vanaf 1 juli 2023 spreken we niet meer over sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal of Sociaal Verhuurkantoor SPIT of WoonregT, maar over de woonmaatschappij Dijledal. Concreet betekent dit dat alle sociale woningen binnen het werkingsgebied Bierbeek, Boutersem, Leuven en Oud-Heverlee onder Dijledal vallen.  

Ben je huurder van Dijledal in Bierbeek, Boutersem, Leuven of Oud-Heverlee dan verandert er voor jou helemaal niets.

Ben je huurder van Dijledal in Holsbeek dan verandert er voorlopig niets. Je blijft huren, maar je zal op termijn huren van de woonmaatschappij die actief is op je grondgebied. De overdracht van de woningen moet nog gebeuren. De bevoegde minister heeft de woonmaatschappijen hiervoor tijd gegeven tot eind 2027. Alle bewoners verwittigen we persoonlijk wanneer er wijzigingen zijn.

Taalkennisvereiste

15/02/2023 

 

Sinds 1 januari 2023 is taalkennis van niveau A2 mondeling van het Nederlands vereist i.p.v. niveau A1 voor alle nieuwe huurders. 

Maar wat betekent dit concreet. We sommen via deze informatiefolder alvast de meest gestelde vragen op. 

 

   

Nieuwe huurdersverplichting
inschrijven bij VDAB vóór 1 april 2023

15/02/2023

 

De Vlaamse regering verstrengt de regels voor wie een sociale woning huurt. Vanaf 1 januari 2023 moet je als huurder van een sociale woning je inschrijven bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) als je nog niet werkt. Dat heeft de Vlaamse Reging beslist. Via deze informatiefolder geven we alvast een antwoord op de meest gestelde vragen. 

   

Dijledal start met de installatie
van zonnepanelen

 12/01/2023

               

 

In januari start Dijledal met de installatie van zonnepanelen op haar woningen.

We doen dit in samenwerking met ASTER (coöperatieve vennootschap op initiatief van de Vlaamse Vereniging van Huisvestingsmaatschappijen)  en EnergyVision (een bedrijf dat zonnepanelen installeert). Zo willen we met duurzame zonnestroom meewerken aan een beter klimaat én de energiefactuur van onze huurders verlagen. De Bourgeoiswijk in Kessel-Lo Blauwput is de eerste wijk waar we zonnepanelen plaatsen. Na de plaatsing op het dak sluiten we de zonnepanelen aan en laten we de installaties keuren. De betrokkene bewoners informeren we per brief.

Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden, daarom heeft ASTER twee animatievideo’s ontwikkeld. De eerste video brengt het volledige installatieproces in beeld. De tweede video gaat dieper in op de vragen: Hoe werken zonnepanelen? Wat is het voordeel voor de huurder? Wat moet de huurder betalen…?  Je kan de filmpjes via deze link bekijken: Wat gebeurt er? https://youtu.be/f1K3e6sc9Sw . Hoe werkt het? https://youtu.be/b1VhmNBf4G8 . Of neem een kijkje op de website van aster.vlaanderen.

Indien je als huurder nog steeds een vraag hebt, kan je bellen naar de ASTER-telefoon op het nummer 03 369 83 53 (dinsdag tussen 9u00 en 12u00, woensdag tussen 13u00 en 16u00, vrijdag tussen 9u00 en 12u00, niet op feestdagen).