Laatste nieuws

Infomarkt - Hoe goed wonen?

 18/05/2022

Op  dinsdag 17 mei 2022 organiseerden we een infomarkt van Dijledal – Hoe goed wonen? Al onze verschillende diensten waren aanwezig en gaven uitleg over onze werking.

 ‘Cirkus in beweging’ zorgde voor de animatie.

We vroegen om ideeën of opmerkingen over Dijledal en over jullie woonomgeving te geven.  Nu gaan we met jullie suggesties aan de slag. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Hebben jullie achteraf toch nog een idee? Bezorg ons dit dan tegen 10 juni.

 

   

Dag van de Buren

20/04/2022

Zet op vrijdag 20 mei 2022 een tafel en wat stoelen buiten op de stoep, op een pleintje in de buurt, in je voortuin of aan/in de inkomhal van je flatgebouw en nodig je buren uit voor de Dag van de Buren voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel.

De stad Leuven steunt je met een feestpakket met vlaggetjes, stoepkrijt, hapjes en drank, kaartjes en affiches om de buren uit te nodigen.

Vraag vóór 8 mei 2022 via https://www.leuven.be/schrijf-voor-dag-van-de-buren-2022 je feestpakket aan.

   

Vanaf maandag 4 april 2022 wijzigen de permanentiemomenten van onze dienst huurdersrelaties. 

 23/03/2022

Je kan onze maatschappelijke assistentes bereiken op de permanentie.

 Buurtcentrum Wilsele-Dorp, Schorenshof 13, 3012 Wilsele
 Maandag: 10u30 tot 11u30

 Buurtcentrum Sint-Maartensdal, Rijdende Artillerielaan 6, 3000 Leuven
 Maandag: 13u30 tot 14u30

Buurtcentrum Mannenstraat, Groefstraat 2, 3000 Leuven
Maandag: 15u00 tot 16u00

Buurtcentrum Casablanca, Lolanden 16, 3010 Kessel-Lo
Dinsdag: 13u30 tot 14u30

Hoofdzetel Vaartkom, Vaartkom 1B, 3000 Leuven
Donderdag: 8u30 tot 12u

 

 

   

Nieuwe openingsuren vanaf maandag 4 april 2022

 23/03/2022

Nieuwe openingsuren: donderdag 8.30u tot 12u.  Daarbuiten werken we enkel op afspraak.

Telefonisch blijven we wel bereikbaar:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8.30u tot 12u.
woensdag: van 13.30u. tot 16u.

   
   
   

Energie besparen

9/02/2022

Dijledal heeft de voorbije 25 jaar een groot deel van haar patrimonium gerenoveerd om de woningen te laten voldoen aan de eisen van het hedendaags wooncomfort en duurzaamheid. Die enorme renovatiegolf loopt nog steeds, denk aan Schorenshof in Wilsele en vervangingsbouw zoals op het Prins-Regentplein, Lolanden of Waterleidingstraat te Kessel-Lo, ... Ook in onze nieuwbouwprojecten willen we die duurzaamheid, bijvoorbeeld op vlak van energie, centraal zetten.

Om onze energieambities kracht bij te zetten traden we in 2020 toe tot de nieuwe coöperatie ASTER, een initiatief van de Vlaamse Vereniging van Huisvestingsmaatschappijen (VVH) waardoor we de komende jaren om en bij de 17000 zonnepanelen gaan plaatsen op onze woningen. Op deze manier willen we niet alleen de uitstoot te verminderen, maar zo mogelijk ook de energiefactuur van sociale huurders.

Dijledal is dus volop aan de slag om haar woningen beter te isoleren. Maar... we kunnen helaas niet al onze woningen tegelijk aanpakken. Dat betekent voor sommige huurders dat zij misschien nog wat geduld moet hebben. Daarnaast kan men zelf ook energie besparen. Er bestaan daarvoor veel handige tips. In deze folder zetten we die voor onze bewoners op een rij. Klik op de afbeelding en bekijk onze tips. 

   

Nieuwsbrief - Goed Wonen info voor kandidaten

5/01/2022

Dijledal wil wie op zoek is naar een betaalbare woning zo goed mogelijk helpen. Hierbij is duidelijke informatie heel belangrijk. Dijledal gaf aan al haar kandidaat-huurders deze nieuwsbrief. Je vindt er informatie over onze kandidatenlijst. Zo kom je te weten hoeveel woningen we vorig jaar verhuurd hebben en hoeveel kandidaten op onze wachtlijst staan. Je komt wat meer te weten over de wachttijd en onze toekomstige bouwprojecten. Uiteraard kan je deze informatie ook terugvinden bij onze bouwwerven. 

Tenslotte laten we je kennis maken met de dienst verhuring. Dit zijn de mensen die je verder helpen met al je vragen over je kandidatendossier. Ze volgen je dossier ook verder op wanneer je huurder bent.

   

Huurprijsberekening 2022

 2/12/2021

Elk jaar is er in de maand december een informatievergadering over de huurprijsberekening. Omwille van de coronamaatregelen gaat dit jaar deze vergadering niet door. Klik op de foto en bekijk het filmpje. Met dit filmpje informeren we onze bewoners over hoe de huurprijs wordt berekend. 

   
   

De torenspits van Sint-Maartensdal 5

18/11/2021

De torenspits van St.-Maartensdal is even verdwenen voor renovatie: samen met onze huurders brachten we dit in beeld na een oproep om eigen opnames te delen.

We ontvingen heel wat filmpjes waarmee we het productiehuis Jack &Charlie aan de slag lieten gaan: het resultaat kan je hier terugvinden.

Binnen ongeveer een half jaar keert de spits terug: we zullen daarvan tijdig berichten.